keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Japanin kuulumisia

Tulin jo reilu kaksi viikkoa sitten Tokiosta, mutta tässä vähän kuulumisia sieltä.

Paras lankakauppa minkä löysin oli Yuzawaya Kichijojin asemalla. Yuzawayassa myydään paljon muutakin; kankaita, nappeja, ompelukoneita ja vaikka mitä käsityötarvikkeita sekä myös kaikenlaista muuta krääsää kuten Totoro-aiheisia juttuja. Tossa liikkeessä lankavalikoima oli tosi iso, lankoja hyllykaupalla. Omasta mielestäni langat eivät ole Japanissa mitenkään erityisen halpoja, hintataso vaikuttaa olevan suunnilleen sama kun Suomessa, mutta Japanissa myydään pääosin heidän omia merkkejään joista en ollut ikinä ennen kuullutkaan. Itse etsiskelin vähän paksumpia lankoja, mutta niitä oli vähän hankalampi löytää.

Toinen hyvä kauppa mistä tykkäsin oli Okadaya Shinjukun aseman lähellä. Muistaakseni East Exitistä (Kabukicho Exit) ulos ja siitä jo kyltti näkyykin vasemmalla. Tosin sillä alueella kauppoja ja valokylttejä on pilvin pimein... Itsekin harhailin vähän mutta kyllä se lopulta löytyi. Ei ihan niin suuret valikoimat kun edellämainitussa, mutta erittäin hyvät kuitenkin ja myös täällä myydään kaikenlaista muutakin alemmissa kerroksissa (lankoja oli jossain ylemmässä kerroksessa, en nyt muista kerrosta tarkemmin).

Asuntolamme lähellä oli Puppy -niminen pieni lankakauppa joka vaikutti ehkä himpun verran elitistiseltä, sielä oli myynnissä sitten myös mm. Rowanin lankoja selkeästi kalliimmalla kuin Suomessa.

Kaikissa näissä kaupoissa oli paljon vanhempia naisia neulomassa puheensorinan säestämänä :)

Muutoin Tokio oli hieno paikka, tämmöselle suomalaiselle pikkukylän tallukalle iso, iso, iso... ja joka paikassa aivan järjettömästi ihmisiä. Alkoi paikalliset Tall Ship's ruuhkat tuntumaan hyvin pieniltä. Liikkumiseen menee aikaa, koska metroasemat ovat isoja, täytyy vaihdella metroja, ostaa taas uutta lippua, välillä on vähän pihalla, paikalliset ei välttämättä aina puhu kovin hyvin englantia. Mutta paikalliset ovat kyllä todella ystävällisiä ja turisteja ei katsota pahalla. Ja tämän jälkeen tuntuu myös että kyllä meillä suomalaisilla on paljon vapaa-aikaa, japanilaiset ovat aina töissä!! Lähtisin kyllä ehdottomasti Japaniin uudelleen, mutta ehkä seuraavaksi menisin johonkin vähän luonnonläheisempään paikkaan, Tokio nyt kuitenkin on vain iso kaupunki täynnä ihmisiä. Niin ja se piti vielä sanomani että vaatteita sieltä saattaa olla vaikea löytää, vaikuttivat olevan aikalailla pientä kokoa.

Laitan vielä kuvia ostamistani langoista myöhemmin :)

1 kommentti:

Sunflowers kirjoitti...

Hello.. I am trying to find the Pattern of your Multi colori Green Shawl..

I apologize I don't speak your language.

Thank you
Sandyb
ms.sunflowers@shaw.ca